TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

IKUTI TiS DI FB

Saturday, November 5, 2011

SIAPA BOLEH TOLONG BERI CADANGAN KEPADA SPR?

Bila aku baca berita kat bawah ni di NST, aku gelak sendiri. Nampak macam kelakar kenyataan Timbalan Pengerusi SPR tu.

Macam mana mereka nak halang maklumat melalui dunia cyber ni dalam tempoh bertenang sebelum hari mengundi? Mungkinkah mereka akan meminta semua rangkaian telefon dihentikan pada ketika tersebut? 

Siapa boleh bagi cadangan-cadangan gila untuk menolong SPR ni, silakan. Bagi aku kalau adapun kempen melalui dunia cyber ni, ianya tak akan mendatangkan apa-apa mudarat, kerana biasanya orang surf dan baca sendiri-sendiri, bukannya berkumpul sekampong tengok kat layar besar macam tengok wayang pacak.


No 'Internet campaign' on eve of polling day 
2011/11/04 
KUALA LUMPUR: The Election Commission will work with the police and Malaysian Communications and Multimedia Commission to ensure no political campaigning takes place on the Internet on the eve of polling day
EC deputy chairman Datuk Wan Ahmad Wan Omar said the body was aware that there would be attempts to use Twitter, Facebook, blogs and text messages during the cool-off period in the 13th general-election. 

Lagi berita di SINI

1 comment:

det said...

salam aiduladha, blog tuan saya dah linkkan di kolum my blog list...

selamat hari raya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARTIKEL HANGAT BULAN INI