TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

IKUTI TiS DI FB

Thursday, January 5, 2012

HOT....TOLONG KOMEN!

Malam-malam yang tenang ni, mintak kengkawan beri pendapat dan komen tentang posting bekas mufti Perlis ni kat wall dia. Bagi aku, secara peribadi, Kelab UMNO Luar Negara ni ok aje. Bebudak ni tak da pun yang berguling kat atas jalan, yang menyalak tak tentu fasal dan mereka menganggotai kelab ni sebagai pemudahcara antara mereka dengan pihak yang memerintah dan berkuasa. Tak tau le pulak pendapat kengkawan.

6 comments:

Anonymous said...

sebenarnya MAZA ni PAS tapi tak nak mengaku PAS sebab takut hilang peminat.. Mengaku je la PAS. Asyik nak sindir UMNO je kerjanya.. Orang dah tau la..

Anonymous said...

parti adalah hak individu...
kalau ustaz ni nak berpolitik berhati2 la sebab kalau ustaz silap statement nanti bleh makan diri...
kalau nak sokong pas skalipun kami tak kisah tapi jgn la kata yg pihak atasan ni berat sebelah sebab student yg dok ada kat luar bukan semua suka dgn kerajaan...
kepada yg tak suka tu belajar la sukakan org lain sebab konsep sayang menyayangi ni baik sesama umat...
BARU LA SENANG NAK BERLAKU ADIL USTAZ...

PEJUANG HAMAS...

Anonymous said...

Dr MAZA.. Hahah nampak sgt dia tak baca surat khabar. Shabery Chik (pengerusi KULN) dah btau, KULN ni NGO, not political party. Kesian MAZA, nak tunjuk pandai sgt..

Ghazali said...

Salam Dr. MAZA,

Saya bukan seorang doktor malah tidak juga seorang ustaz. Secara mudah dalam Islam yang saya faham dididik keluarga sejak kecil, prinsip paling asasnya ialah adil. Adil dalam Islam tidak bermaksud sama rata, sama rasa. Dalam Islam Adil bermaksud meletakkan sesuatu di tempat yang betul.

Secara mudah saya yang tiada doktor atau taraf ustaz ini berpendapat bahawa jikalau ianya songkok, walaubagaimana murah sekalipun harganya, tempat songkok ialah di kepala. Sebaliknya jika ianya dinamakan kasut... walau bagaimana mahal sekalipun tempatnya adalah dikaki. Tak bolehlah kerana kasut itu sangat mahal, ia perlu diletakkan di kepala?? Betul tak.

Berbalik kepada persoalah keadilan yang Dr./Ustaz nyatakan, adalah tidak adil untuk menyamakan KULN dengan pelajar universiti dalam negara. Ianya dari segi konsep adalah dua entiti yang berbeza. Ada faham???

Anonymous said...

pelajar [mahasiswa] kalau buat benda baik , seperti program kebajikan anjuran negara , program masuk desa , program kesedaran AIDS dan kesihatan , atau program amal lain , memang tak dilarang , biar ianya dibawah anjuran parti apa ...

tapi mahasiswa , kalau dah buat benda tak baik , demo haram , ceroboh tempat orang , rosakkkan harta awam , serang polis , demo ..kemudian tak ikut arahan polis , ditegur dinasihat tak mahu dengar , ianya adalah salah , contoh perbuatan salah ialah demo haram mahasiswa di UPSI itu , dari segi apapun ianya tetap salah , salah dari sega adat ..budaya , kesopanan dan malah dari segi agama sekalipun , ianya salah , demo tengah malam ganggu orang tidur , nak demo hantar memorandum kenapa tak hantar waktu siang ?

persoalan Dr Maza , pelajar luar negara siap boleh hadiri perhimpunan UMNO dalam negara , adakah ianya sama dengan demo mahasiswa itu ? adakah mereka merusuh ? adakah mereka terpekik melolong ? adakah ianya berpermit ? adakah mereka merosakkan harta awam ?

bukankah Dr Maza sering cakap 'matlamat tidak menghalalkan cara !

Anonymous said...

dh terang2 nama group tu pun "kelab penyokong UMNO"..msti la aktiviti pn yg sokong umno..mslhnye bbdk u kt cni yg berdemo tu guna nama mahasiswa..kononnya perjuangan mahasiswa..x ngaku bila dikata bersekongkol dgn parti pembangkang..guna je la nama 'gerakan mahasiswa sokong pakatan rakyat'..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARTIKEL HANGAT BULAN INI