TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

IKUTI TiS DI FB

Sunday, June 23, 2013

BLACKOUT GAGAL, NUAR GET OUT

           
Berapa ramai rakyat Malaysia yang susah? Berapa ramai rakyat Malaysia yang mati tak makan? Berapa ramai rakyat Malaysia yang tak cukup kain untuk dipakai selain dari Chinadoll Nuar?

Tapi kenapa lahabau kat atas ni jaki sangat dengan kesenangan dan keamanan yang sedang dinikmati oleh rakyat Malaysia? Kenapa busuk sangat hatinya? Kenapa tak mampus-mampus?

Dulu kata nak resign dari politik kalau kalah. Bila dah kalah, hasut rakyat buat demo. Bila demo gagal, blackout 505 tak dapat sambutan, ingatkan tobat. Rupanya manusia lahabau ni ada perancangan untuk terus bergerak kehadapan. Tapi kehadapannyanya berbunyi maacam main belakang juga. Apa tidaknya, bila hal-hal dalam negara, mahu diheret negara asing untuk turut serta. Apa kejadahnya ni.
      


3 comments:

usin said...

panjangnya nyawa kau nuar. nape makhluk jahat macam kau lambat mati?

Muslim said...

Orang yg baik mati bila selesai tugasnya di dunia.
Orang biasa biasa mati bila bila masa.
Orang jahat lagi sesat panjang umurnya, sebagai ujian bg yg lainnya dan agar bertambah tambah dosanya.

Anonymous said...

Saya baru balik dari bangkok,ramai orang msia g sana penuh cinabeng melayubeng tapi saya geleng kepala tgk, baik tau adap sopan, sampah tak buang merata, pandai cari tong sampah, lintas jalan guna jejambat atau lorong khas, raja thai pun dia orang tak berani nak usik atau buat sign tak baik tau hukum hakam thailand. Tapi kat Msia ni semua itu tak ada dalam kamus, pemimpin pembangkang pun tak de mcm anwar mat sabut husam lim kit siang punya perangai. Bab merokok tahu pulak mereka ni g tempat khas merokok, tak de yang langgar peraturan suka hati makbapak dia orang merokok kalau dah tahu tak boleh, cuba msia tak pasal pasal kena maki kalau tegur. Tempat sembahyang setiap Mall ada surau termasuk aiport di SUV dgn Don Muang, bersih dan terjaga. cuba g LCCT hang ALLAH saja yang tahu. Begitu juga bilik air, tak de bekas tapak kaki kat pinggan toilet tu, kalau kat msia hahahah.

Kita orang naik taxi, orang taxi pun cakap jgn percaya amerika, kita orang tanya kenapa, uncle taxi cakap mereka pun mcm tak percaya bin laden tu mati, orang amerika ni boleh buat plastik surgery kata yang mati tu bin laden, percaya pemimpin sendiri lebih baik dari orang luar, orang luar make thai brain no good bad citizen. hahahah
betul. Payah nak nampak orang thai minta sedekah, kalau ada org mynmar, orang thai tak suka duduk minta bantuan, mereka cuba guna kemudahan kerja sebagai pemandu tuktuk, yang motor guna motor angkut penumpang dgn bayaran rm2 (bhat20).

Kita ni kalau pergi berjalan negara orang kita pun malu pada diri sendiri bila melawat tempat orang. guna akal fikiran serta kemudahan awam sebaik mungkin. Kalau kita fikir msia ni harta bapak kita punya jagalah sebaik mungkin, anggaplah setiap sen yang keluar dalam membina segala kemudahan itu mcm harta sendiri mcm orang cakap harta mak bapak kita punya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARTIKEL HANGAT BULAN INI