TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

Wednesday, May 18, 2011

HARGA MINYAK RON95 NAK NAIK LAGI

Heboh dua tiga ari ni, kata bulan depan harga minyak Ron95 nak disemak semula. Kalau semak tu mestile naik, takkan turun kot!!! Macamanapun mintak kerajaan peka le sikit dengan nasib rakyat kebanyakan. 

Sementara keadaan ekonomi yang tak berapa baik sekarang ni, kurangkan projek-projek yang lebih kepada penambahbaikan atau naik taraf tu. So, duit tu boleh le digunakan kat subsidi minyak. Keperluan minyak pada rakyat sekarang ni, sama macam keperluan beras kat rumah, mesti nak ada. Jadi kerajaan kena le pastikan rakyat mampu. 

Satu lagi, kalau minyak naik aje, yang susahnya orang Melayu, suku sakat Soi Lek ni kalau minyak naik seposen aje, dia orang tuko kereta beso. Ini kerana dio orang kontrol transport dan supply barang, so kalau minyak naik seposen, dia orang akan kaut untung seringgit. Ni memang dah perangai bangsa tu. Dia memang tunggu aje kerajaan nak naikkan harga minyak dan bila kerajaan umumkan bonus kakitangan awam.
he..he..tak nak aku naik kereta lembu, lambat sampai.
Nanti yang ruginye BN juga. Ni kerana suku sakat Soi Lek tu bukan boleh harap sangat pangkah BN, yang pangkah BN semuanye Melayu....nanti kalau Melayu marah kat BN kan ke susah. Orang Melayu ni bukan boleh susah sikit, nanti mudah lupa siapa tolong dia. Sedangkan yang duduk kat Felda yang dah dapat banyak bantuan dari kerajaan BN pun ramai yang tak sokong BN apatah lagi orang kampung dan Melayu bandar yang miskin.
 
Tak ndak aku nanti PM Malaysia homosek atau Pak Lebai atau yang ala komunis.

No comments:

ARTIKEL HANGAT BULAN INI