TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

Friday, July 22, 2011

MAT SABU TAKUT TINGGAL KAIN PELIKAT AJE

Harakahdaily melaporkan bahawa Mat Sabu nak saman polis. Mat Sabu marah betul bila polis kata dia menipu, yang dia tak pernah pikir ialah marah polis bila dia tuduh polis menipu. Takut betul dia bila tau polis nak saman dia kerana menipu. Padan muka Mat Sabu, memang sah, lambat la baik luka lutut dia tu, silap-silap kena potong kaki paras lutut.

Yesss…Mat Sabu, saman, jangan tak saman. Jangan cakap aje. Kalau nak saman, saman aje terus. Kenapa pula nak bagi peluang polis suruh tarik balik kenyataan mengatakan dia menipu. Kalau dah yakin kamu tak menipu, bila lagi nak pekena polis. Saman aje.

Jangan setakat nak bagi polis terkujat. Polis dah cukup bukti, gerenti dia orang akan saman Mat Sabu. Permintaan aku pada polis,  kalau nak saman Mat Sabu, saman macam mana yang Nuar selalu buat, saman juta-juta, kalau menang biar Mat Sabu tinggal kain pelikat aje. Tu le,Mat Sabu lupa satu pepatah Melayu baru iaitu “Cakap malam dengar-dengar, cakap siang pandang-pandang CCTV”.

Ni nak saman macam teragak-agak, siap bagi peluang polis minta maaf dan tarik balik kenyataan. Kenapa? Tak yakin ke boleh menang? Abang Sabu kan pandai pusing, gerenti menang punya!!! Ni satu dunia dah tahu Mat Sabu kaki temberang. Dulu Mat Sabu cakap Pajero polis langgar, nah…sekarang polis dah tunjuk video Mat Sabu dengan Pajero. Macam mana pulak tiba-tiba keluar Waja pulak? Kalau tengok gambar tu, Waja tupun jauh lagi. 

Yang jelas motor yang Mat Sabu naik tu terlanggar belakang Pajero. Biasanya kalau langgar belakang ni, memang tetap salah. Tak tahu pulak, kalau Abang Mat kita ni kata, langgar belakang tak salah. Langgar belakang salah Bang Mad oiii, yang tak salah, main belakang….kah….kah…kah. 

 

6 comments:

Kulaan Niring said...

Salam satu perjuangan. Saya telah link blog tuan ke blog saya. Harap dapat follow & link juga blog saya ke blog tuan. Terima kasih.

http://kulaanniring.blogspot.com

Anonymous said...

polis tak londeh kain hang pun dah cukup baik...saman mat sabu Saman..hahahaa...hidup dari muda sampai tua sia2..!

oldman said...

kat mahkamah boleh lah tunjuk kehebatan bercakap, tunjuk pada rayat malaysia betapa hebatnya cik mat kita ni...rasanya dah dengar polis nak samam jangan2 buang air besar pun sembelit macam batu bata nak keluar....

HHalem said...

Tuan:-)

Apa lak tinggal kain pelikat, sekarang pun Mat Sabu pakai kain.

Tinggal teloq dua biji.:-)

Dulu dia kata Land Rover,

Pas tu Pajero.

Pas tu waja lak.

Semua kesilapan teknikal. Buang kes.

Dia kata pi dia pi tutuh fender Pajero. Pas tu waja mai balaih kot belakang.

Jadi mat sabu ni, belakang tutuh, depan balaih.


Kes ni mau tiga tahun baru langsai.

Suruhan di Raja lagi.


Sebenar nya tempurong lutut Mat Sabu ni dah rosak sbb dia banyak berfikir pakai lutut.

Oleh tu dia memang kena ganti lutut baru dah lama dah. Check rekod perubatan dia.

Mcm mana pun posting Tuan, cukup kelas gituuuu.

TENGGARA is SOUTHEAST said...

Tuan HH,
Kalau tanya Mat Sabu, lutut mana cedera, diapun confuse, kena selak kain dulu baru boleh jawab. Dia la ni dah ingat-ingat lupa.

burit norm said...

Mat Sabu tu yang kata muka dia bau burit normah? hehehe

ARTIKEL HANGAT BULAN INI