TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

IKUTI TiS DI FB

Tuesday, April 10, 2012

KADIAG TOBAT, MINTAK TIKET SYORGA PAS

Kadir Sheikh Fadzir, bekas ahli majlis tertinggi Umno itu dilihat tiba bersorangan di Pejabat Agung PAS di Jalan Raja Laut semalam, kira-kira jam 8 malam. Dia disambut Timbalan Presiden Mohamad Sabu serta Naib-naib Presiden Datuk Mahfuz Omar dan Salahudin Ayub.

Menurut berita yang dikeluarkan selepas pertemuan tersebut, Kadiag akan berceramah di pentas PAS di Kedah pada 15 April ini. Tapi Kadiag akan berdiri sebagai Timbalan Presiden AMANAH.


Masa perjumpaan tersebut, terbeliak mata Mahpuz tengok rantai tangan Kadiag. Dah dekat pilihanraya ni, kalau gadai lepas juga nak buat duit untuk satu penamaan calon tu. Tak ape le, masa mampu ni pakai le. Ikut macam artis-artis tu, masa laku, buat lah lagu mana pun, tapi bila suara dah tak laku, pakai tudung, pakai serban, join PAS. Aku rasa Kadiag ni pun serupa, bila dah tak boleh nak pakai gelang mahal dan beli bow berjenama nanti, dia ubah la pulak pakai serban dan berkain pelikat berkeliling Tanah Melayu.

Tapi rasanya bukan kata Mahpuz, Hadi Awang pun tak berani nak tegur Kadiag pakai gelang tu. Apataknya, kalau dibalingnya gelang tu ke muka, boleh jadi pengsan, silap-silap boleh koma terus.


5 comments:

Anonymous said...

MOHON TENGKU RAZALE KOMEN CKIT..MACAM MANA TIMBALAN PRESIDEN AMANAH BOLEH BERCERAMAH DI PENTAS PAS?

Megat Alam Gempita said...

Terbaik bro walaupun ringkas komen miker menyengat...hehehe gelang kadiaq berapa juta yer? Ntah...Ntah tu semua duit yang dia balun selama jadi menteri UMNO kot. Tak pun duit yang sepatutnya nak bagi pengundi Kulim dia balun beli gelang emas.

hehehe tu belum miker lihat rantai mas lagi. Sebab tu dia suka pakai bol tie untuk cover rantai besaq dia! Dedah jangan tak dedah!

Reverse Gear said...

sedangkan "balun" chinadoll pun boleh dihukumkan halalan toyibban, kadiaq pakai gelang emas ni kompom PAS kata sunat ab'at..

kluangman said...

Gelang emas sebagai penyeri...

Anonymous said...

Eeeeeeeeeeee..besarnya gelang...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARTIKEL HANGAT BULAN INI