TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

Monday, June 25, 2012

ANTARA UMNO DAN PAS

Dua gambar di atas, jelas menunjukkan bagaimana UMNO dan PAS bermain politik. Kedua-dua peristiwa ini berlaku semalam.

Baiklah, kita cerita bab gambar yang kat bawah dahulu. Kalau tengok ramai yang berkopiah putih, tentu ramai juga yang menjangka itu program PAS. Salah, gambar bawah ialah gambar program Seranta dan UMNO Felda Tenggaroh 2, Johor. Kehadirannya, Alhamdulillah, sekitar 700 orang hanya mendengar pidato Ustaz Kamal Saidin yang mengupas isu-isu semasa. Gambar ini tiada apa-apa keistimewaannya -biasa sahaja.

Manakala gambar yang di atas ialah gambar orang ramai mendengar YB Salahuddin Ayob berceramah di Skudai Kiri, juga di Johor. Haa...gambar ini ada keistimewaannya. Kenapa istimewa? ...dah tentu Din bercakap soal politik sebagaimana Kamal Saidin, maka apa kejadahnya orang-orang PAS ni pegi bawak bebudak yang tak sunat lagi tu? 

Nampaknya orang UMNO lebih matang. Tak libatkan bebudak dalam medan politik. Patut le perangai orang PAS juga macam bebudak aje.


1 comment:

Anonymous said...

Parti islam...... Meletakan perempuan di depan, sedangkan sepatutnya dibelakang lelaki, lebih baik. Inilah kemungkaran yang pas konon parti islam tu bawak. Perasan sungguh pas nih.

ARTIKEL HANGAT BULAN INI