TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

IKUTI TiS DI FB

Tuesday, September 4, 2012

NIZAR, LU JANGAN PANDAI CAKAP DAN LAMBAI AJE...


Mantan MB Perak yang sedang gila meroyan ni jangan tahu buat statement aje. Kalau berani, berdasarkan statement yang dipostkan di FBnya, aku cabar Nizar agar perjuangkan agar hanya ada 1 sistem persekolahan di Malaysia ini. Baru le tidak racist.


Desak semua pihak agar menerima pakai sekolah kebangsaan. Ajak mana-mana mulut yang berbunyi tentang racist tu tutup semua sekolah jenis kebangsaan. Ini adalah perkara yang paling basic untuk penyatuan pelbagai kaum di Malaysia ini.

Jangan hanya pandai cakap racist, tetapi bila diajak menjadi orang Malaysia, bermacam karenah dan songelnya. Lu jangan hanya pandai cakap, lepas tu lambai dan terus lambai tanpa tindakan.


2 comments:

Ghazali said...

Dia ni "loose cannon". Meletup2 tak tentu pasal. Bukan apa cuma nak cari ckit publisiti. Kan skrg namanya dah tak naik lagi....tak ada apa apa isu yang hendak diperjuangkan...itu je sebabnya....nak minta orang ingat semula dia...hehehehe

usin said...

dia main tulis je kt tweeter tu, bukan tau bijik butirpun. kalau dia pakai otak, tentu dia tak berani tulis sbb ianya akan menyentuh 'direct' kpd perjuangan rasis dap. dong zong tu siapa dgn dap? yg sibuk2 buat demo kt kuantan nk bukak sekolah persendirian cina tu siapa? lembab betul la mantan mb perak ni...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARTIKEL HANGAT BULAN INI