TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

IKUTI TiS DI FB

Monday, August 19, 2013

NAJIB MAIN TAKTIK APA NI?

        
Taktik apa yang DS Najib main ni? Kenapa bila dah nak hampir dengan pemilihan UMNO, dah nak hampir dengan pertandingan, baru Najib nak ambik semula DS Shahrizat sebagai Penasihat Khas bertaraf menteri?
    
           
Kenapa tidak lantik selepas aje PRU 13 yang lepas? Dah alang-alang bertaraf menteri, lebih baik masa buat kabinet dulu, letak aje Shahrizat tu kat Kementerian Pengangkutan. Gaji Penasihat Khas setaraf menteri tu kerajaan yang bayar, bukan PM yang bayar sebagaimana Nazri bayar sendiri gaji anaknya yang diberikan tugas sebagai pegawai khas.

Apa tujuan Najib? Apakah nak tunjukkan kepada semua wanita UMNO, bahawa Shahrizat ini adalah calun PM? Siapa yang nasihat Najib suruh lantik semula Shahrizat ketika kehangatan pemilihan UMNO sekarang ini? Kini, gelanggang perlawanan wanita UMNO dah tak sama adil lagi. Pasti hal ini akan lebih memecahkan lagi wanita UMNO kerana tindakan Najib ini pasti akan menimbulkan kemarahan kepada para penyokong calun Ketua Wanita lain yang mahu bertanding menentang Shahrizat. Tak bolehkah Najib menunggu sehingga selesai pemilihan UMNO untuk membuat apa-apa lantikan agar tidak dilihat sebagai memberi restu kepada calun? Nampaknya UMNO akan semaking pincang. 

...DS Rosmah tak cemburu ke tengok Najib sayang bebeno kat Shahrizat tu?


6 comments:

Anonymous said...

adah cakap... najib ni bodoh.. apa lagi najib mau?

Anonymous said...

anon, 3:31,
Bodoh-bodoh Najib pun jadi PM,cerdik cerdik kau tu jadi apa agaknya,ingin juga nak tahu,jadi agong ke?.

Anonymous said...

Elok kalau bloger TIS ni join politik,mana tahu boleh jadi PM,aku pun nak tengok macam mana pulak tingkah lakunya,siapa dia nak lantik,siapa dia nak pilih.Agaknya tentu hebat,mengalahkan Obama.Lepas tu nanti boleh lah kutuk Najib,kau-kau sebab sendiri dah terer.

Anonymous said...

Takut kalah lah tu, harap macam tu lah, ambil yang muda dan berpotensi untuk menerajui UMNO kembali supaya orang ramai segan dan hormat.

Anonymous said...

sdra TIS mohon izin,

Taktik nya ber nama : Devil s Advocate aka trial laboratory.
Permainan najib : Politikal Mind Games.

Agar tidak di malukan di khalayak umno,saya usulkan Khairi letak jawatan sebelum PAU.
Kalau mau bertanding,make sure PRU 14 ,kj tidak menang.
KJ sudah tak ada aspirasi melayu, dan hanya aspirasi ikutan kepala
bapak kucing.
KJ bolih tubuh parti sendiri .

Presiden parti itu, Ah Jib gong Gor,
KJ bolih pilih sendiri apa jawatan ,sultan ,emperor ,ceasar oxon klab,sahabat
jonathan fan club,Tony ffffff fan klab presiden, dan CEO selaku majikan regina.ex dapster gangstar
umno akan untungi dengan ketiaaadan Ah jib gong,penyokong tegar
Foon Yew High school, dan juga KJ.
KJ semua jawatan wannabe pandai semua serba bolih.
Baru 125 hari makan duit rakyat, lagak sombong takabur lagak angkuh, pem wannabe,ikut ah Jib bapak sekolah vernakular.
gong.
Ah jib Gong,masih tak sedar lagi dan masih umbang ambing kemelayuan nya setakat halwa maskat dan rendang...
KJ pula bidas Utusan Melayu kerana Ah jib tak pernah bidas Utusan.
Ah Jib jenis Devils advocate, arah budak suruhan try test trial lab....campak isu ketengah dan sendiri pandai ulas...lihat isu MAS,suruh idris jala.
Isu disel suruh malik ayam, isu gabung parti, suruh t adnan...pandai devil s advocate ah jib gong.. .

ENDLESS POSSIBILITIES memberi chek kosong kapada Ah Jib
Gong.
maksud endless possibiilties:
1.Tiada sempadan,batasan
2.Tiada komitmen
3.Tiada undang undang
4.tiada sekatan.
5.tiada check and balance.
6.tiada accountability
7.tiada pengawasan.
8.tiada halangan
9.tiada panduan
10.tiada matlamat ,hanya cara saja.ideaolgi open ended
dll.......
bolih di evolve kapada legalised anarchy dan social disorder dan civil
disharmony........
tiada beza dengan PR .....sama aja...
Endless possibillties perlu di bendung,kerana lebih liberal dari liberal.
Atas keselamatan negara.
arjuna waspada
changkat lobak

Anonymous said...

abolish ajib gor !!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARTIKEL HANGAT BULAN INI