TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

Sunday, September 15, 2013

APA LIM KIT SIANG BUAT?

             
Malang sungguh pengundi Gelang Patah yang telah mengundi Lim Kit Siang sebagai wakil mereka. Apa yang Lim Kit Siang buat untuk mereka? Apa kena mengena projek LYNAS dengan Gelang Patah? Dan kejadah apa Lim Kit Siang yang terhegeh-hegeh bawak kertas ke hulu ke hilir mintak orang tandatangan STOP LYNAS? Dah tak ada ke lain-lain hal untuk diperjuangkan untuk pengundi Gelang Patah hingga boleh bersenang lenang kutip tandatangan?

Kerja mengutip tandatangan ni patutnya bukan kerja dia sebagai wakil rakyat Gelang Patah. Banyak lagi perkara yang patut diperjuangkan untuk penduduk Gelang Patah. Kerja kutip tandatangan ni sepatutnya hanya boleh diupah kepada bebudak pecacai DAP dan Pakatan. Nampaknya, penduduk Gelang Patah memang tak akan dapat apa-apa manfaat le dari ahli Parlimen mereka untuk penggal ini.

Patut le kalau dilihat kepada sejarah hidup politik Kit Siang ni, kena asyik melompat sahaja untuk terus hidup. Dia memang tak boleh kekal di satu-satu kawasan, kerana dia memang tak boleh menjana apa-apa. Yang dia pandai hanya melalak dan menyalak. Tengok sahaja rekod lompatan politik Kit Siang ini;

Tahun 1969 bertanding Parlimen Bandar Melaka, kemudian pada tahun 1974 lompat ke Parlimen Kota Melaka. Kemudian tahun 1978, lompat ke Petaling Jaya dan bila dia rasa orang Kota Melaka dah lupa salah dia tak buat kerja, maka pada tahun 1982 dia lompat semula ke Kota Melaka. Dia rasa tak boleh lagi nak temberang kat Melaka, PRU 1986 dia lompat ke Parlimen Tanjong di Pulau Pinang. Rasa tak tertemberang dengan pengundi Tanjong, pada PRU 1999 dia cuba lompat ke Parlimen berdekatan iaitu Bukit Bendera. Sebab taik dia kat Tanjong dah terbau dek orang Bukit Bendera, dia kalah pada PRU 1999 dan itu le sebab dia bungkus kain baju pergi ke Ipoh Timur pada 2004. Rasa tak boleh lagi nak cari makan kat Ipoh, sebab dah 2 penggal jual temberang aje, dia lari balik Johor pada pada PRU 13 yang lepas. Amat malang le pengundi Gelang Patah.


2 comments:

Anonymous said...

Ambik tandatangan pun dari BANGSA DIA je.

Nampak sangat DAP ni ada agenda tersembunyi.

PESARA AWAL said...

telah lama nampak agenda tersirat,

ARTIKEL HANGAT BULAN INI