TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

Saturday, October 1, 2011

POK NIK TERKENANG BULAN DAN BINTANG

Pok Nik ketika ditanya tentang kemungkinan bekerjasama dengan UMNO ketika di Kepala Batas, terus hilang budunya;"Sekarang (Umno) ajak kami balik, saya kata 'I know, who you are'". Pok Nik cakap ongputeh!!! Pok Nik kata dah serik bekerjasama dengan UMNO ketika menyertai kerajaan campuran pada 1973.

Peliknya dengan UMNO sekali aje dah serik, tapi dengan DAP ada talak 4. Aku ingat jawapan bahasa ongputeh tupun mungkin DAP yang ajar agaknya.
masih lagi meneropong bulan dan bintang
Pok Nik kata jenayah besar UMNO ialah dengan mengharamkan lambang bulan dan bintang pada bendera PAS. Patutnya Pok Nik berterima kasih pada UMNO kerana kalau tak kerana pengharaman bulan dan bintang tu, Pok Nik masih menjanjikan bulan dan bintang kepada para penyokong, tak dapat le nak janjikan syurga.

Apa le Pok Nik ni, apa yang UMNO buat untuk kebaikan, langsung tak dihargai. Tapi biasa le, biasanya janda kalau bercerai hidup, gitu le gamaknya.

3 comments:

HHalem said...

Pok Nick ni pong..

Gapo x pahem-pahem, mu buat gapoo.

Dulu Umno, hok dulu.

Lo ni Umno Baru, ganoo mu.

TENGGARA is SOUTHEAST said...

Tuan HH,
Pok Nik tak fahe fasal UMNO kecek Melayu. DAP cakap ongputeh.

Anonymous said...

nabi seru memaafkan sesama islam tp yg mengaku ulama ni xnak pl memaafkan umno yg ahlinya sah2 org islam...sekali buat salah pd pas terus benci selamanya..pelik bl dgn dap berkali2 dap khianati pas pun sanggup maafkan..ini ulamak sebenar ke ulamak politik ni..fikir2kanlah..

ARTIKEL HANGAT BULAN INI