TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

Sunday, November 4, 2012

DIN PUDU NAK TANDING DI SEROM, AKU NAK TOLONG

Wowww...Din Pudu juga tak mahu kalah dengan Hadi Awang. Kalau Hadi Awang menyatakan kesediaannya untuk menentang DS Najib di Pekan, Din Pudu pula berkata beliau sanggup untuk bertanding di DUN Serom menghadapi YB Dato' Ghani Othman dalam PRU 13 nanti. Ko yakin ke Din?

Walaupun aku penyokong kuat UMNO dan BN, tapi hajat "murni" ko Din, aku sokong. Orang Serom memang dah lama nak cari calon yang sesuai untuk ganti Ghani, tapi tak jumpa lagi. Ko jangan bimbang, lebih-lebih kalau kat tempat aku di Bukit Kangkar, tanah kuburpun dah semakin terhad, kat Sungai Matipun, kuburnya dah tinggal celah-celah aje. Jadi tak mungkin dia orang nak kuborkan ko kat situ. 

Tapi satu ingatan aku, kalau kau nak bertanding kat Serom, ko kena buang perangai-perangai haramjadah ajaran PAS yang suka caci mencaci dan umpat mengumpat tu. Masa kempen, ko puji aje Ghani tinggi melangit. Nanti orang Serom akan senyum sumbing. Insyaallah ko boleh kalahkan MB. Tapi nak jadi MB Johor yang baru, lambat lagi leee.

Tak apalah Din, kalau betul ko bertanding kat Serom, aku berkorban kali ini. Aku tak bantu BN kat Tenggara dan aku akan balik kampung untuk memastikan undi-undi sedara mara aku dapat kat ko. Sedara mara aku yang berdaftar jadi pengundi rasanya lebih dari 200 undi! Itu baru sedara mara Din, belum kengkawan lagi. Maklumle, kat Serom ni banyak yang kait mengait. Tapi ingat....perangai-perangai ajaran PAS tu ko kena buang!

Tapi kan Din....dah ada angin-angin mengatakan Ghani akan bertanding kerusi Parlimen. Amacam?


No comments:

ARTIKEL HANGAT BULAN INI