TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

IKUTI TiS DI FB

Sunday, December 2, 2012

SETTLE KAT BILIK HOTEL, TERUS DAPAT JOB


Macam mana le sorang bekas Pengarah Eksekutif Felda Plantation ni boleh ikut Mazlan sampai ke bilik hotel? Heran juga, parti besar, pejabat merata tempat, tapi isi dan serah borang keahlian kat dalam bilik hotel! He...he...he...ada apa-apa ke? Lebih-lebih lagi, lepas serah borang keahlian PAS, terus dapat job! Hebat...hebat... Jangan nanti ada cite-cite panas, udah le! 


Korang jangan pandang remeh dengan job ceramah ni. Masyukkk baik tau. Tak gitu, takkan le artispun sanggup ikut PAS ke hulu ke hilir. Dengar kabo, sekali ceramah, sekurang-kurangnya dapat 4 angka! Kerja senang, setakat bercakap aje, siapa tak nak. Ko bayangkan kalau dapat pusing kesemua 304 Felda kat Malaysia ni.

Namun begitu, kebodohan Mazlan memang ketara bila ayat-ayat dia di FB nak angkat si Said telah tersilap angkat.


Konon nak salahkan kontraktor. Tapi sebenarnya Mazlan dah dapat bekas kakitangan Felda yang tak bertanggungjawab. Kalaulah dia bertanggungjawab dengan kerjanya, bagaimana mungkin payment boleh diluluskan sedangkan kerja belum siap? Ada persen ke?

Aku syorkan, mana-mana peneroka yang kebunnya terbengkalai masa proses tanam semula yang mungkin disebabkan oleh si Said ni, jangan lupa tunggu dia dengan penyapu lidi kelapa sawit kalau dia datang Felda anda. Kebun anda terbengkalai sebab dia cuai semasa menjalankan kerjanya. Eloklah orang macam ni satu kem dengan Mazlan, sama-sama nak menjahanamkan Felda. 


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARTIKEL HANGAT BULAN INI