TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN

IKUTI TiS DI FB

Friday, August 2, 2013

NAK BELA ANJING? BELALAH...

         
Bila seorang tomboy Melayu ditangkap kerana videonya bersama anjing, sibuk puak-puak DAP dan PKR cuba untuk menjadi juara. Sibuk nak salahkan kerajaan dan pihak berkuasa. Nampaknya bangang puak-puak DAP dan PKR ni semakin menjadi-jadi.

Walaupun engkau Melayu, engkau mengaku Islam, engkau nak bela anjing ke, engkau nak latih anjing ke, itu lantak engkau la!!! Tapi kena ingat.... yang buat masalah ialah bukan sebab engkau bela atau jadi pelatih anjing, tapi sebab engkau MENGANJING. 

Maka suka diingatkan kepada yang MENYALAK kerana budak tomboy tu ditangkap, kita tak dapat terima perangai dia yang MENGANJING. Fahammmmm. Kalau korang suka dengan perangai MENGANJING ni, bukan setakat bela dan latih anjing, hal-hal lain juga boleh mencetuskan masalah yang besar. So, ingat... jangan MENGANJING!!!


2 comments:

Anonymous said...

Kita tak kesah apa dia nak buat dgn anjing. Dia nak makan tidur dgn anjing ke, nak mandi dgn anjing ke, nak berjalan dgn anjing ke, nak tengok TV dgn anjing ke. Soal anjing dgn dia tu dia punya pasal.

Tapi jangan libatkan bab-bab agama. Kenapa guna takbir raya mengagung dan memuji Allah SWT sebagai background muzik? Padan ke gambaran takbir kalimah suci Allah dgn sketsa anjing?? Kenapa tak guna lagu-lagu raya yg selalu radio mainkan tu sebagai background muzik? Kan banyak pilihan lagu raya yang ada. Kenapa pilih takbir kalimah suci Allah sebagai muzik latar? Padahalnya ada pilihan lain selain dari kalimah-kalimah suci memuji Allah kan.

Inilah yang jadi persoalan dlm kalangan umat Islam (yg mana prihatin menjaga kesucian Islam saja). Itu sebab orang Islam yg prihatin soal Islam rasa terhina.


Rakyat News said...

Assalamualaikum,

Kami memohon jasa baik agar dapat linkkan Rakyat News di blog anda.

Sekian. Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami. Maaf Zahir dan Batin.

Rakyat News

http://www.rakyatnews.my/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARTIKEL HANGAT BULAN INI